Augment de l’IVA: entrada en vigor l’1 de setembre

Publicat el agost 31, 2012

A Comertel ja estem preparats per afrontar l’augment de l’IVA. A partir de l’1 de setembre el tipus general augmenta tres punts, fet pel qual passa del 18% al 21%, i el reduït passa del 8% al 10% mentre el tipus superreduït no varia i es manté en el 4%.

A més de la pujada dels tipus ja coneguda, hi ha dues novetats:

– l’habitatge passarà a estar gravat al 10% a partir de 2013 (per finalització de la mesura vigent per la qual s’aplicava el tipus superreduït)

– hi ha reclassificació d’alguns béns i serveis del tipus reduït (10%) al general. En principi, es mantenen gravats al tipus reduït el transport i l’hostaleria, entre altres. La comercialització de flors i plantes ornamentals; els cosmètics; els serveis mixtos d’hostaleria; l’entrada a teatres, circs, braus i altres espectacles; els serveis prestats per intèrprets, artistes, directors i tècnics, persones físiques, a productors de cinema i organitzadors de teatre; els serveis funeraris; els serveis de perruqueria; els serveis de televisió digital o l’adquisició d’obres d’art, entre altres, estan subjectes al 21%.

Notícies relacionades