Comertel edita una guia sobre l’alimentació a l’etapa escolar
L’equip de dietistes de COMERTEL, format per professionals titulades i col·legiades per l’AEDN (Associació Espanyola de Dietistes – Nutricionistes) ha escrit recentment la “Guia d’alimentació saludable per als infants de 0 a 12 anys”.
Aquest manual, fruit de l’experiència en els diferents centres de COMERTEL (hospitalaris, escolars, residencials, etc.) i del reciclatge continu de les nostres professionals, pretén contribuir al desenvolupament d’infants i joves mitjançant l’alimentació, la nutrició i l’educació que poden rebre en els nostres menjadors escolars.
Des de COMERTEL volem col·laborar en la formació i en l’educació de les noves generacions i ho volem fer organitzant els menjadors escolars a través dels nostres menús, buscant l’equilibri entre alimentació i nutrició.
Els objectius principals d’aquesta guia són:
-
Proporcionar coneixement sobre una bona alimentació equilibrada per tal d’afavorir el creixement i el desenvolupament dels infants. Proporcionar informació sobre les necessitats nutricionals per grups d’edats per a la confecció de menús i orientació per altres àpats (que se solen produir fora de les nostres instal·lacions) com ara esmorzars, berenars i sopars.
-
Adaptació als bons hàbits alimentaris durant la infantesa, que afavorirà el seu manteniment a l’edat adulta para tal de contribuir a la prevenció de malalties.
-
Transmetre i ensenyar a valorar l’acte de menjar com una situació de plaer a través de la qual podem descobrir noves sensacions i establir relacions socials.