Comertel participa en una jornada organitzada per L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) per treballar estratègies que millorin la satisfacció dels comensals i redueixin el malbaratament d’aliments als menjadors escolars

Publicat el octubre 5, 2015

El passat dia 9 de setembre es va realitzar a la Fundació Alícia a Sant Fruitós del Bages una Jornada sobre ESTRATÈGIES PER MILLORAR LA SATISFACCIÓ I REDUIR EL MALBARATAMENT D’ALIMENTS EN EL MENJADOR ESCOLAR, amb l’objectiu d’oferir eines per tal de millorar el grau d’acceptació i de satisfacció dels comensals del menjador escolar, així com per reduir, en conseqüència, el malbaratament alimentari en aquest entorn.

A la jornada hi van assistir cuiners/res, responsables de menjadors escolars, AMPAS, empreses d’alimentació col·lectiva del sector, tècnics de salut pública i altres professionals de l’entorn de la gestió de menjadors escolars.

COMERTEL hi va presentar els resultats i les recomanacions obtingudes de l’estudi que realitzà en 4 menjadors escolars gestionats per l’empresa, que ha donat com a fruit el desenvolupament d’un díptic informatiu on es recullen les conclusions assolides.

També s’hi van presentar els resultats d’alguns estudis de valoració del grau de satisfacció dels infants, com l’estudi ODELA de la Universitat de Barcelona, els resultats del estudi de valoració sensorial del PReME (Programa de Revisió de Menús Escolars) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, així com un document sobre com “Acompanyar els àpats dels infants” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, dirigit a menjadors escolars i a famílies.

En la segona part de la jornada s’hi va exposar la Guia per a la utilització i distribució d’excedents alimentaris amb seguretat, coordinada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), i algunes experiències d’aprofitament i distribució d’excedents de menjadors escolars, projectes de sensibilització per a la reducció del malbaratament alimentari en l’entorn escolar que s’estan duent a terme en diferents punts del territori.

Per acabar la jornada s’organitzà un taller en el que tots/es els/les assistents van treballar i aportar experiències per tal de millorar l’acceptació d’aliments com les verdures, les fruites, els llegums i el peix.

Trobareu més informació sobre la jornada i els documents presentats durant la mateixa al web: http://salutpublica.gencat.cat/ca/promocio_salut/alimentacio_saludable/notes_d_actualitat/aspcat-alicia-jornada-menjador-escolars/#cE

Notícies relacionades

Comertel certifica la seva Cuina Central amb la Norma OHSAS 18001

Publicada el: gener 20, 2017

El passat mes de març de 2016, la Cuina Central de Comertel va obtenir la seva certificació per la norma OHSAS 18001, acreditada per ENAC, i se suma a les altres dues certificacions dels Sistemes de Gestió de Qualitat i Medi Ambient de l’empresa. Comertel compta des de 1999 amb la certificació per la norma ISO 9001, i des de 2011 amb la certificació segons la norma ISO 14001.

La Clínica Girona, que gestiona Comertel, rep l’acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània

Publicada el: desembre 11, 2014

El menjador laboral de la Clínica Girona ha estat acreditat amb la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània entre els seus treballadors. És el sisè centre hospitalari de la Regió Sanitària de Girona que rep aquesta certificació que lliura l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Nova obertura a Monzón (Huesca)

Publicada el: març 14, 2014

Comertel S.A. ha iniciat la prestació del servei de menjador en un nou col·legi de Monzó (Osca)