La Clínica Girona, que gestiona Comertel, rep l’acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània

Publicat el desembre 11, 2014

El menjador laboral de la Clínica Girona ha estat acreditat amb la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània entre els seus treballadors. A l’acte de lliurament hi han assistit, entre d’altres, el gerent territorial del CatSalut a Girona, Josep Trias; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega; el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart; a més del gerent i l’adjunt a la gerència de la Clínica Girona, Carles Espígol i Peio Solà, i responsables de l’empresa Comertel-Gesalco, gestora del servei de menjador, entre els quals es trobava Joaquim Farré.

 

El menjador de professionals de la Clínica Girona, serveix uns 7.000 plats a l’any i ofereix un menú diari que consisteix en tres primers plats (amanida, pasta o arròs i verdura), tres segons plats (peix, carn blanca, carn vermella o ous), amb pa (normal, sense sal o integral), i postres (fruita i làctics enters i desnatats).

La Clínica Girona és la sisena entitat del sistema sanitari integral d’utilització pública de la Regió Sanitària de Girona que s’acredita, després dels menjadors laborals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, acreditada l’any 2010; l’Hospital de Palamós (Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà), acreditat l’any 2011; l’Hospital Sant Jaume d’Olot, acreditat l’any 2013; i l’Hospital de Figueres (Fundació Salut Empordà) i el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Institut d’Assistència Sanitària), acreditats aquest any 2014. A Girona ja hi ha 32 establiments amb aquesta acreditació que arriben a uns 3.750 comensals diaris.

Des que l’any 2007 es van acreditar els primers restaurants promotors de l’Alimentació Mediterrània i difusors d’estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, AMED ha ampliat l’acreditació a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 91 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment acreditat, dels 346 acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en la dieta mediterrània a més de 54.000 comensals diaris.

Programa AMED

L’objectiu del programa AMED, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure l’alimentació mediterrània i l’oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Disposar, entre les postres làcties, de l’opció de baix contingut en greix.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i per preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
  • Fruita fresca com a postres en l’oferta en un 50%.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.

Per a més informació www.amed.cat

Font: Premsa Gencat

Notícies relacionades

Comertel certifica la seva Cuina Central amb la Norma OHSAS 18001

Publicada el: gener 20, 2017

El passat mes de març de 2016, la Cuina Central de Comertel va obtenir la seva certificació per la norma OHSAS 18001, acreditada per ENAC, i se suma a les altres dues certificacions dels Sistemes de Gestió de Qualitat i Medi Ambient de l’empresa. Comertel compta des de 1999 amb la certificació per la norma ISO 9001, i des de 2011 amb la certificació segons la norma ISO 14001.

Aprovada la POLÍTICA DE SEGURETAT I SALUT LABORAL de Comertel S.A.

Publicada el: març 10, 2016

Comertel pretén amb aquest nou document, reafirmar el seu compromís per vetllar pel benestar, la seguretat i salut laboral dels seus empleats.
Un treball ben fet només es considerarà com a tal quan estigui fet en les degudes condicions de seguretat.

Comertel participa en una jornada organitzada per L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) per treballar estratègies que millorin la satisfacció dels comensals i redueixin el malbaratament d’aliments als menjadors escolars

Publicada el: octubre 5, 2015

La jornada aplegà a més de 100 professionals de l’entorn del menjador escolar